Geïnspireerd door Radio Luxembourg en zeezenders als Radio Veronica en Radio Noordzee kocht meneer Sjon zijn eerste zelfbouw mini-radiozendertje die op een 9 volts batterijtje werkte. Het zendertje kwam amper de straat uit, maar met twee draaitafeltjes, een cassetterecorder en jingles van Veronica voelde hij zich heel wat. In 1981 pakte hij het wat serieuzer aan met een flinke zender op z'n slaapkamer onder de naam Radio Randstad en met een echte dj (schuil-) naam: John van der Velde.

Nadat deze uit de lucht gehaald werd, is hij gaan draaien bij Transholland Radio, een soort Radio Hofstad-kloon waar men behoefte had aan een dj die discomuziek wilde draaien. En dat wilde John van de Velde wel, als disco-deskundige :-).

Kort daarna werd het voor Leon Radio Cuna Zoetermeer op 95.5 Mhz. Omdat Groeistad Radio dj's zocht en omdat dit station wel wat professioneler klonk (en lekker ver te ontvangen was) stapte hij zonder aarzelen over. Dit was een hele fijne en spannende tijd met hippe collega dj's!

Nadat Groeistad stopte heeft hij voor diverse radiozenders gewerkt. Bij sommige een blauwe maandag, bij anderen wat langer: onder andere Radio Centraal Den Haag, DJ FM, Zfm (het legale Groeistad), in 2003 en 2004 Radio Groeistad op internet, vervolgens N44FM in Wassenaar, Radio Stad Den Haag (Discontinu mixen), Kiss FM, Stadsradio Zoetermeer, Trend FM en ProFM. Net als de andere Groeistad jock's dus een verslaafd radiodier!

Meneer Sjon